Jovanović: Ili ćemo biti razdrobljeni, ili Srbija kao najjača

Novi Sad
21. Februar 2020.
Jovanović: Ili ćemo biti razdrobljeni, ili Srbija kao najjača

Član predsedništva Pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović izjavio je danas da postoje samo dva načina da se stabilizuje Balkan – ili da Srbija bude potpuno razdrobljena i svedena na Beogradski pašaluk, ili da postane snažna i jaka država koja će izazivati strahopoštovanje.

Jovanović je gostujući na Hepi televiziji rekao da se svet  geopolitički promenio i da nije isto kao devedesetih godina kada je jedina velika sila bile Sjedinjene Američke Države.

“SAD nisu jedina sila danas, jer pored Rusije tu je i Kina. Samim tim se manevarski prostor za Srbiju ozbiljno povećao, i mi moramo bez bilo kakvog rata da štitimo naše interese, a to u ovom novom svetu i možemo”, naveo je on.

Jovanović, koji je i predsednik DSS, kazao je da ne sme da se napravi greška “i pod bilo kojim okolnostima odreknemo Kosova i Metohije”.

“Sebi bismo natovarili bedu na vrat. To je onda početak problema stvaranje Velike Albanije, otvaranje pitanja Makedonije. Imam dvoje dece i neću da ona u takvom scenariju ratuju za 20, 30 godina”, zaključio je član predsedništva Pokreta Metla 2020.

On je istakao i da Srbija ima pravo, da kao matica po međunarodnim standardima, brine o Srbima u Crnoj Gori.

https://www.youtube.com/watch?v=q6TsLW9eArw