Predsedništvo DSS: Podrška Milošu Jovanoviću!

DSS info
25. Jun 2020.
Predsedništvo DSS: Podrška Milošu Jovanoviću!

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije zaključilo je nakon analize izbornih rezulata da je neprelazak izbornog praga na republičkim izborima neočekivan i nezadovoljavajući i da će otežati budući rad stranke dok su rezultati koji su ostvareni na lokalnim i pokrajinskom izborima dobri. Stranka je povratila parlamentarni status u pokrajinskoj skupštini i prešla je cenzus u najvećem broju gradova i opština u kojima je učestvovala na izborima.

Predsednik stranke Miloš Jovanović otvorio je i raspravu o sopstvenoj odgovornosti za postignute rezultate ali je predsedništvo jednoglasno ocenilo da takvoj raspravi nema mesta. Predsedništvo stranke pružilo je apsolutnu podršku Milošu Jovanoviću, istovremeno podržavajući i njegovo uverenje prema kojem u bliskoj budućnosti mora doći do radikalnih promena u organizaciji i načinu funkcionisanja stranke očemu će se govoriti na Glavnom odboru stranke koji će biti održan u septembru.

Postignuta je i saglasnost o neophodnosti daljeg jačanja organizacije kako bi se spremno dočekali budući izbori, beogradski i naročito predsednički.