Miloš Jovanović o protestima! (video)

DSS info
13. Jul 2020.
Miloš Jovanović o protestima! (video)

Miloš Jovanović o protestima koji se prethodnih dana dešavaju u Beogradu i u ostalim gradovima Srbije poput Novog Sada, Niša, Kragujevca, Čačka, Kraljeva,...

Miloš Jovanović: Sve je užasno konfuzno i meni je jako žao zbog toga. Protesti su počeli kada je bilo najavljeno da će biti uvedeno vanredno stanje, policijski čas i nezadovoljstvo je potpuno normalno i logično jer smo imali toliko nedoslednosti u toj borbi.

Miloš Jovanović: Vlast je prebrzo unormalila stvari kako bi napravila privid dobrog stanja zbog izbora, bila je priča da je pobeđena korona, pa su sami sebe zarazili na onoj proslavi, i posle svega je ispalo da to nije tako. U takvoj jednoj situaciji je dovoljno da ljudi kažu dosta je više i da izađu da protestuju.

Miloš Jovanović: To su zaista bili spontani protesti, mi smo se narednog jutra odmah oglasili. Onda su došli Vučićevi navijači i to je sve očekivano i to smo viđali na prethodnim protestima, oni sarađuju. Ono što mi se čini i ono za šta sam govorio za ondašnje proteste, tako mislim da će i sa ovim protestima biti slučaj, a to je kada protesti nemaju cilj i jasnog organizatora, teško da mogu da uspeju.

Miloš Jovanović: Može da se desi narod, može da bude ekonomska kriza ili mnogo mrtvih pa da se narod dodatno podigne. Ne mogu kao Srbin i kao čovek da se nadam da bude što gore. Ništa se neće desiti preko noći, moramo da se naoružamo strpljenjem i da radimo kako bi skinuli ovu nakaradnu vlast.