Odluka SDSS da učestvuje na proslavi „Oluje“ je neshvatljiva i neprihvatljiva

DSS info
31. Jul 2020.
Odluka SDSS da učestvuje na proslavi „Oluje“ je neshvatljiva i neprihvatljiva

Odluka Samostalne demokratske srpske stranke da njen predstavnik učestvuje na obeležavanju 25 godina od „Oluje“ i proslavi takozvanog Dana pobede i domovinske zahvalnosti i takozvanog Dana hrvatskih branitelja, ljudski je neshvatljiva i apsolutno neprihvatljiva.

Najava da će predsednik SDSS-a istovremeno u Rači prisustvovati obeležavanju godišnjice zločina počinjenih nad Srbima u vreme akcije „Oluja“, ni na koji način ne umanjuje poniženje srpskog naroda prihvatanjem učešća na proslavi zločina učinjenih nad njim 1995. godine.

Možda bi i bilo donekle ljudski razumljivo i politički pragmatično da se da oproštaj onima koji su zločine izvršili, da su oni pokazali iskreno kajanje, što nikako nije slučaj. Naprotiv, u Hrvatskoj je na delu istorijski revizionizam ustaškog pokreta, a etničko čišćenje Srba iz Hrvatske se slavi kao državni praznik.

U takvim okolnostima, opraštanje bi predstavljalo čin nacionalnog mazohizma i vređanja srpskih žrtava,  sa nesagledivim posledicama po malobrojni i obespravnjeni srpski narod u Hrvatskoj.