Dušan Stevanović novi predsednik Omladine DSS

DSS info
25. Septembar 2020.
Dušan Stevanović novi predsednik Omladine DSS

Na sednici Predsedništva Omladine Demokratske stranke Srbije koja se održala 24. septembra, Dušan Stevanović je jednoglasno izabran za novog predsednika Omladine DSS-a. Pre toga je Zdravko Veselinov podneo neopozivu ostavku na to mesto, naglasivši da je stranci neophodna svežina kako bi nastavila borbu protiv nakaradnog političkog sistema, a u korist političke partije koja baštini, kako kaže, najdivnija politička načela, nacionalizma i demokratije.

"Prethodne tri godine su mi donele pregršt lepih momenata, dobrih ljudi, i dodatno znanje koje sam stekao u komunikaciji i saradnji sa sjajnim ljudima. Zahvaljujem se svima koji su sarađivali sa mnom u Omladini DSS-a i onima koji su sarađivali sa nama. Verujem da smo napravili korak napred u aktivnostima koje smo sprovodili i da nismo ukaljali ugled partije koja traje skoro tri decenije", izjavio je Veselinov.

On je dodao da nastavlja aktivizam u Demokratskoj stranci Srbije sa stranačkim saborcima, i sa čvrstim namerama da se ne odustane od borbe za srpskim nacionalnim interesima i željom da se uredi Srbija.

Novi predsednik Omladine, Dušan Stevanović izjavio je da mu je drago što je došao na ovu funkciju u jednoj velikoj stranci kao što je DSS.

"Ovo je samo nastavak jednog procesa koji se gradi već tri godine, kako u stranci tako i u Omladini. Mi ćemo  u narednom periodu nastaviti funkcionisanje kao što smo to činili i do sada pod vođstvom Zdravka Veselinova. Mislim da je on uradio sjajnu stvar za Omladinu DSS-a i da je omladinu digao na nivo ozbiljnosti koji nije imala u prethodnom periodu. Biće jako teško, biće velika borba, ali imamo znanje, snagu i iskustvo  da iznesemo priču na kojima je ova stranka zasnovana i ideju koju baštini 28 godina", izjavio je Stevanović.

Dušan Stevanović je rođen 18. januara 1996. godine u Beogradu. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, član je stranke od 2015. godine, a od 2017. godine je bio najpre član Predsedništva, zatim i potpredsednik Omladine Demokratske stranke Srbije.