Jovanović o sastancima opozicije: Svi dobrodošli, pod uslovom da ne komanduju

n1
16. Oktobar 2020.
Jovanović o sastancima opozicije: Svi dobrodošli, pod uslovom da ne komanduju

Predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je u emisiji N1 Studio da su na sastanke opozicije svi dobrodošli, "pod uslovom da niko nema ideju da komanduje nekome, da se postavi na čelo". Dodao je da "neće da troše ničiju energiju, naročito energiju građana". "Nemate druge opcije, niti drugog izbora, osim da idete korak po korak. Niko ne pretenduje da ima čarobni štapić, idemo lagano, ali ćemo biti vrlo odlučni, temeljiti, nećemo stati", kaže on.

Govoreći o razgovorima opozicije, kaže da nije ovlašćen da priča u ime svih.

"Krenuli smo skromno, da unormalimo odnose u opoziciji, što nije mala stvar i da vidimo da li možemo nešto da uradimo zajednički", kaže on.

Kako je rekao, u toj grupi ima "dosta programski šarolikih stranaka i organizacija".

"Nije bila ideja da se ujedinjujemo, sjedinjujemo, nego one stvari koje su važne, pluralizam, politički, medijski... To je četvrti sastanak, prva dva su više služila kao neka vrsta upoznavanja. Znate koliko je bilo i nekakvih razmirica unutar opozicije, unutar opozicije koja je bojkotovala izbore...", kaže.

Dodaje da je "od poznavanja važnije da se izgradi neka vrsta poverenja".

"To je bila prva tema, prva stavka. Krenuli smo u jednoj zdravoj, konstruktuvnoj, normalnoj atmosferi", kaže.

Istakao je da "kreću u konkretizaciju nekih stvari".

"Prva tema će biti da budemo predstavljeniji, da nas ima više u medijima, naročito onima koji imaju dužnost da predstave sve", rekao je.

Dodao je da "neće da troše ničiju energiju, naročito energiju građana".

"Nemate druge opcije, niti drugog izbora, osim da idete korak po korak. Niko ne pretenduje da ima čarobni štapić, idemo lagano, ali ćemo biti vrlo odlučni, temeljiti, nećemo stati", kaže on.

Rekao je da je Udružena opozicije Srbije pozvana, ali su se "nekako odredili već više puta javno da ih to za sad preterano ne zanima".

"Ja mislim da su svi dobrodošli, pod uslovom da niko nema ideju da komanduje nekome, da se postavi na čelo. Poziv im je i ovog puta upućen", kaže.

Kaže da idu "normalnim, skromnim tempom sa idejom da zaista nešto promene konkretno".

Mišljenja je da je "prilično smislena ideja o više kolona", ali da je za takve ideje još rano.