OČUVANjE STAROG ARHITEKTONSKOG NASLEĐA BEOGRADA MORA BITI POLITIKA GRADSKE VLASTI

DSS BEOGRAD
12. Januar 2021.
OČUVANjE STAROG ARHITEKTONSKOG NASLEĐA BEOGRADA MORA BITI POLITIKA GRADSKE VLASTI

Najavom gradske uprave i izmenama PDR za deo bloka između ulica admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Namanjine ulice, nastavlja se narušavanje starog arhitektonskog nasleđa Beograda izgradnjom novih poslovnih objekata na mestu zgrada koje moraju biti pod zaštitom Zavoda za zaštitu kulture grada Beograd.

GO DSS Beograd je apsolutno protiv takve Gradske politike koja pokazuje potpunu odsutnost za očuvanje starog arhitektonskog nasleđa u Beogradu. Takođe se protivimo najavi urbanističkih promena na Kosančićevom vencu gde se planira izgradnja 20 hiljada kvadrata javno-kulturnog komercijalnog sadržaja.

Ovakvim odlukama se polako ali sigurno briše istorijsko arhitektonsko nasleđe i grad kao takav gubi sliku svoje kulture koje nikako ne smemo da se odereknem.

Sa druge strane oglašavaju se raznorazni biznismeni koji su sebi dali za pravo da podsticanjem divlje gradnje u Beogradu urušavaju grad i učestvuju u legalizaciji divlje gradnje. Podsećamo građane da kada se promeni vlast u gradu Beogradu, GO DSS Beograd će insistirati na odgovornosti svih učesnika u kriminalnim radnjama koje se tiču divlje gradnje u našoj prestonici.