NADI prišla udruženja građana za očuvanje tradicionalnih porodičnih vrednosti

NADA
10. Februar 2021.
NADI prišla udruženja građana za očuvanje tradicionalnih porodičnih vrednosti

Političko-programsku platformu Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) pod nazivom NACIONALNO DEMOKRATSKA ALTERNATIVA (NADA) prihvatila su još dva udruženja građana, «Tim za život» iz Sombora i «Odbrana» iz Beograda. Delokrug ovih udruženja je očuvanje tradicionalih porodičnih vrednosti, borba protiv nasilja nad ženama i povećanje nataliteta.

 

Predsednik DSS, dr Miloš Jovanović se zahvalio ovim udruženjima na podršci i tom prilikom izjavio: «Porodica je temelj našeg društva i zbog toga moramo negovati tradicionalne porodične vrednosti, a ne one koji nam se nameću spolja i koje nisu za nas prirodne. Država mora da donese mnogo podsticajnije mere za povećanje nataliteta i da se mladi lakše opredele za normalan brak muškarca i žene i za dobijanje potomstva».

 

Predsednik POKS, Žika Gojković je izjavio: «Globalizam nameće nove vrednosti koje su u suprotnosti sa srpskom tradicijom, kulturom i vrednostima koje smo imali za vreme Kraljevine Srbije, a to su čast, poštenje, požrtvovanost, saosećanje i ljubav prema otadžbini i porodici.

Ranije su mladi pomagali starijima i nemoćnima u svakoj prilici, a muškarci pomagali ženama, bili džentlmeni. To vreme treba opet da se vrati».