Solidarno do jarbola sa barjakom!

DSS
20. Februar 2021.
Solidarno do jarbola sa barjakom!

Srpski narod je kroz istoriju podneo brojne žrtve da bi sačuvao slobodu i nezavisnost a državna zastava jedan je od simbola te borbe. Zbog toga ideja o postavljanju jarbola sa srpskom zastavom u srpskoj prestonici za DSS nikada nije bila sporna.

Međutim, s obzirom na trenutnu situaciju izazvanu epidemijom korona virusa ali i druge postojeće prioritete kada je u pitanju grad Beograd, pozivamo gradsku vlast da omogući svim zainteresovanim građanima da donacijama finansiraju izgradnju velikog jarbola sa srpskom trobojkom na Ušću i uređenje prateće površine tj. parka.

Naš predlog, koji obuhvata izgradnju jarbola na ušću Save i Dunava i uređenje okolnog parka – koji bi mogao da nosi naziv "Park srpskog zajedništva" – koštao bi prema preliminarnoj računici manje od iznosa koji je predvidela gradska vlast i donacijama bi ga finansirali svi zainteresovani građani. Pored namenskog tekućeg računa, bio bi otvoren i poseban broj za slanje sms poruka kako bi građanima koji to žele bilo olakšano doniranje sredstava. Tender za izradu tehničke dokumentacije bio bi raspisan odmah nakon prikupljanja potrebnih sredstava.

Jedna ovakva akcija bila bi odličan primer da složno i solidarno srpski narod može mnogo da postigne i da sa tom verom u sebe i sopstvene snage može da gradi Srbiju kao slobodnu, jaku i uspešnu državu.