Raspisati referendum za ispotopolne brakove

NADA
24. Mart 2021.
Raspisati referendum za ispotopolne brakove

Nacionalno demokratska alternativa (NADA), odnosno savez stranaka Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) i 14 udruženja građana traži da se na dan predsedničkih i parlamentarnih izbora (da ne bi predstavljao dodatni trošak) raspiše i referendum kojim bi se građani izjasnili o pitanju istopolnih brakova.

 

  • Pitanje dozvole istopolnih brakova je toliko značajno za naše društvo, da niko nema pravo da o njemu donosi odluke osim samih građana. Istopolni brakovi vrlo negativno i duboko zadiru u samu srž naše tradicionalne porodice koja je osnova društva, da bi tako olako, uz kratku javnu raspravu skupština usvojila zakon o tome – izjavio je predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

 

  • Bez obzira šta je trend na zapadu, mi treba da sačuvamo tradicionalne, porodične vrednosti, jer bez zdrave porodice nema sreće i prosperiteta države. Istopolni brakovi nam se nameću da unište našu porodicu, oslabe naše društvo, državu i naciju i na to nikada nećemo pristati. Neka bude referendum i neka građani kažu šta misle – izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.

 

POKS i DSS podsećaju da ovakva pitanja nisu neuobičajna u demokratskim društvima. U Švajcarskoj i Kraljevini Danskoj, građani se na referendumu izjašnjavaju o mnogim pitanjima, od istopolnih brakova, abortusa, novčane pomoći iz budžeta svim građanima, pa do pitanja da li je dozvoljeno da se kravama seku rogovi da bi davale više mleka. Smatramo da i građani Srbije treba nekada nešto da se pitaju na referendumu i da je ovo idealna prilika.