Miloš Jovanoivć
13. April 2021.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da će za uspeh ili neuspeh predstojećeg dijaloga vlasti I opozicije direktna odgovornost biti na vlastima.

On je gostujući u jutarnjem programu televizije N1 ocenio da opozicija nema snagu da izvede 300,000 ljudi na ulice i da će uspeh dijalog zbog toga zavisiti samo od vlasti.

“Ako ne uspe dijalog, to će biti zato što vlast nije želela da uspe, I to će onda biti novi instrument za delegitimizaciju ove vlasti”, dodao je predsednik DSS-a.

On je istakao da niko ne treba da očekuje da će Aleksandar Vučić preko noći izgubiti vlast.

“Ovo je maraton, politička pozicija se gradi. Potrebno je srtpljenja, I ne treba zaboraviti da je Vučić svoju poziciju gradio 30 godina”, naveo je Jovanović.

Lider DSS-a je dodao i da greše svi oni koji očekuju “spasioca, mesiju” u politici, već da umesto toga treba vratiti politiku I ideologiju u politički život.

“Ne može na silu da se homogenizuje opozicija. Ja ne bih pristao na to –‘ajde sve da uradimo da ovi odu’. Ako nisam ja taj koji će doći, nije mi svejedno da neko dođe ko će se zalagati za potpuno drugačije stvari u odnosu na one za koje se ja zalažem”, zaključio je Miloš Jovanović.