Podrška Bazdulju i Handkeu, velikim prijateljima Srba

NADA
12. Maj 2021.
Podrška Bazdulju i Handkeu, velikim prijateljima Srba

Koalicija Nacionalno - demokratska alternativa (NADA) koju čini Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 19 pokreta, stranaka, grupa i udruženja građana najoštrije osuđuje hajku u javnosti BiH i među sarajevskim političarima koja se vodi protiv istaknutog pisca i kolumniste Muharema Bazdulja.

 

Muslimani iz Bosne su napali Bazdulja samo zato što je bio u društvu sa velikim prijateljem Srbije i srpskog naroda, nobelovcem Peterom Handkeom i Emirom Kusturicom. To su isti oni koji su ovog čuvenog austrijskog pisca proglasili personom non grata u Kantonu Sarajevo, isključivo jer se drznuo da kaže istinu o Srebrenici, koja se ne uklapa u njihovu propagandu i neistine. Očigledno je da ni Muslimani iz Bosne, poput kosovskih Albanaca ne mogu da prihvate da je došlo vreme da se odaju najznačajnija priznanja i onima koji šire istinu, a ne samo onima koji su godinama sejali neistine o Srbima.

 

NADA podseća da je Peter Handke 1996. godine objavio esej “Pravda za Srbiju”, da se oštro protivio NATO bombardovanju kao i da je postao inostrani član Srpske akademije nauke i umetnosti. Ostaće upamćen i kao veliki prijatelj Velike Hoče na Kosovu i Metohiji gde je donirao 50.000 evra dobijenih od književne nagrade “Henrik Ibzen”.