ŽENE IZ DSS PREDLOŽILE PLATFORMU „NACIONALNI OPSTANAK” (VIDEO)

DSS Novi Sad
13. Maj 2021.
ŽENE IZ DSS PREDLOŽILE PLATFORMU „NACIONALNI OPSTANAK” (VIDEO)

Na konferenciji za novinare u prostorijama DSS u Novom Sadu govorile su žene okupljene oko platforme „Nacionalni opstanak”.

Jelica Santrač, odbornik DSS u Skupštini Grada Subotice, rekla je da platforma „Nacionalni opstanak” okuplja zainteresovane oko pitanja: „Da li će nas biti?” i našeg odgovora: „Biće nas ukoliko se osvestimo i odlučimo da jedinstveni rešimo zajednički problem!”, dodajući da je promovisanje očuvanja zdravlja vrhunski princip očuvanja celokupnog društva.

Zlata Đerić, predsednik udruženja građana „Tim za život” izjavila je da platforma „Nacionalni opstanak” stavlja akcenat na demografske probleme u Srbiji i na sve veći broj mladih koji napuštaju zemlju. Ona je iznela zahtev za hitno sprovođenje popisa stanovništva i usvajanje krovnog Zakona o demografskoj bezbednosti u cilju očuvanja naroda i Srbije u celini. Zaključila je da posle promocije platforme „Nacionalni opstanak”sledi borba za implementaciju njenih ciljeva, te da ta borba mora biti institucionalizovana.

Prof. dr Ružica Igić, poslanik DSS u Skupštini APV, istakla je da je organizacija žena formirana jer DSS ima veliki broj žena u svojim redovima i da one žele da daju svoj doprinos u borbi za nacionalni opstanak.  Ona je istakla da se mora sve uraditi da mladi ostanu u Srbiji kao i da se obezbedi ambijent kako bi se vratili oni koji su otišli. Takođe, pozvala je na vraćanje suvereniteta nad proizvodnjom hrane i na očuvanje prirodnih bogatstava u interesu naroda.

Dubravka Džodžo, odbornik DSS u Skupštini Grada Novog Sada, najavila je skorašnje formiranje ženske inicijative inspirisane platformom „Nacionalni opstanak” u okviru novosadskog DSS. Cilj ove inicijative je da se osnaže kreativne žene preduzetničkog duha da se društveno i politički angažuju u temama značajnim za Novosađane. Ona je naglasila da očekuje povezivanje sa humanitarnim organizacijama, udruženjima građana koja se bave problemima marginalizovanih i socijalno ugroženih kategorija, kako bi DSS pomogla u njihovom radu.