Predsednik da ne potpisuje skandalozni Zakon o rodnoj ravnopravnosti

NADA
25. Maj 2021.
Predsednik da ne potpisuje skandalozni Zakon o rodnoj ravnopravnosti

Koalicija Nacionalno – demokratska alternativa (NADA) koju čini Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 19 pokreta, stranaka, udruženja i grupa građana poziva predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da ne potpiše Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji ugrožava srpski jezik, kulturu, tradicionalnu porodicu i slobodu mišljenja i izražavanja.

Zakon o rodnoj ravnopravnosti je protivustavan jer uvodi kategoriju "rod", koja ne postoji u Ustavu Srbije i jer se ograničava sloboda kritičke reči i mišljenja. Zakon praktično zabranjuje promovisanje tradicionalne porodice i odnose žena i muškaraca i njime se daje osnova za još skandalozniji zakon o istopolnim zajednicama.

Niko ne sme da ignoriše stav Odbora za standardizaciju srpskog jezika koji je naveo da Zakon o rodnoj ravnopravnosti direktno ugrožava standardni srpski jezik, jer propisuje, čak pod pretnjom kazni, i upotrebu rodno senzitivnog izražavanja. Ovaj zakon je pretnja za celokupno srpsko društvo, a ukoliko zaživi, naša koalicija će u budućem sazivu Skupštine Srbije tražiti njegovo stavljanje van snage.