RADOJEVIĆ: SUBVENCIJE ZA ZAMENU STOLARIJE TEK DEO PROPUŠTENOG

DSS NOVI SAD
08. Jun 2021.
RADOJEVIĆ: SUBVENCIJE ZA ZAMENU STOLARIJE TEK DEO PROPUŠTENOG

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu postavlja pitanje lokalnoj vlasti ko je odgovoran za to što su građani Novog Sada ostali uskraćeni za novac za povećanje energetske efikasnosti svojih objekata.


Bojan Radojević, predsednik odborničke grupe DSS u Skupštini Grada Novog Sada, je na sednici Skupštine 26. maja obelodanio propust novosadske administracije. Zbog toga što se iz novosadske uprave niko nije odazvao na konkurs Ministarstva energetike za povećanje energetske efikasnosti, Novosađani će, za razliku od drugih građana Republike Srbije, ostati uskraćeni za do 100.000 dinara subvencija za povećanje energetske efikasnosti svojih objekata.


Subvencije za zamenu stolarije su tek deo onoga što je propušteno. Građani Novog Sada su mogli, na osnovu projekta Ministarstva, pored stolarije, da unaprede i izolaciju svojih objekata ili da zamene kotlove individualnih ložišta i da pređu na ekološka goriva. Pored znatne finansijske pomoći Novosađanima ovo je veoma važno i za smanjenje zagađenja vazduha sa kojim se suočavamo poslednjih godina, izjavio je Bojan Radojević.


Ovaj propust lokalne vlasti ne može se relativizovati izgovorima da su građani Novog Sada dobili nešto drugo, nego se mora podneti odgovornost i iznaći način da Novosađani ipak ostvare pravo na subvencije za povećanje energetske efikasnosti svojih objekata, zaključuju iz DSS.