Vidovdan nas podseća šta je za Srbe Kosovo i Metohija

NADA
28. Jun 2021.
Vidovdan nas podseća šta je za Srbe Kosovo i Metohija

Koalicija NADA (POKS, DSS i 19 udruženja građana) i na ovaj Vidovdan poziva na sabornost, jer samo jedinstveni možemo da savladamo sva iskušenja pred kojima se nalazi naš narod i država.

"Srpski narod je sudbinski vezan za Vidovdan. I danas se kao i pre više od šest vekova odlučuje o sudbini Kosova i Metohije, a samim tim i naše države. Naši preci su se žrtvovali i odabrali Carstvo nebesko i time odlučili da nema predaje i u našoj današnjoj borbi diplomatskim sredstvima. Svaki drugi put bio bi put izdaje onih zahvaljujući kojima mi danas postojimo kao Srbi" - poručio je predsednik POKS Žika Gojković.

"Knez Lazar nije prihvatio takozvano kompromisno rešenje za Kosovo i Metohiju, odnosno da budemo vazali Osmanskog carstva. On je izabrao put odbrane naših svetinja i platio zajedno sa čitavom generacijom Srba cenu koja nas obavezuje da to poštujemo, cenimo i nikada ne pristanemo na secesiju naše južne srpske pokrajine, njenu podelu ili druga tzv.kompromisna rešenja", izjavio je predsednik DSS Miloš Jovanović.

Koaliciju Nacionalno - demokratska alternativa (NADA) čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 19 pokreta, stranaka, udruženja i grupa građana