Vratiti Ministarstvo dijaspore u sastav Vlade Srbije

NADA
13. Jul 2021.
Vratiti Ministarstvo dijaspore u sastav Vlade Srbije

Koalicija NADA (POKS, DSS i 19 udruženja građana) traži izmene Zakona o ministarstvima kojima bi ponovo bilo formirano Ministarstva dijaspore.

"U više od 100 zemalja sveta imamo više od 4 miliona Srba, što je skoro pola ukupne populacije Srbije. Oni unese u državu putem doznaka svake godine više od 3,5 milijardi evra, što je ogromna pomoć našem narodu i državi. Glas dijaspore treba da se čuje i u parlamentu i u Vladi i njih treba integrisati u društveno-politički život naše države – poručio je predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

"Dijaspora oduvek pomaže i voli svoju otadžbinu i ti građani treba da se izjednače po svojim političkim pravima sa zemljacima iz Matice. Koalicija NADA predlaže da na čelu budućeg Ministarstva dijaspore bude neko od naših istaknutih građana koji živi van granica Srbije, kao i da dijaspora ima zagarantovana mesta u parlamentu i pravo glasa na izborima elektronskim putem" – istakao je predsednik POKS. Žika Gojković.

Koaliciju Nadionalno – demokratska alternativa (NADA) čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 19 pokreta, stranaka, udruženja i grupa građana.