Ministarka Čomić da podnese ostavku

NADA
21. Avgust 2021.
Ministarka Čomić da podnese ostavku

Koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 19 udruženja građana traži da ministarke za ljudska i manjinska prava u Vladi Srbije, Gordane Čomić, da podnese ostavku zbog stava da se u popisu stanovništva Srbije ubaci i nacionalna pripadnost Vojvođanin.

"Ne postoji nacija Vojvođanin, nego je to naziv za regionalnu pripadnost, kao Šumadinac, Krajišnik ili Beograđanin. Slično smo imali u Crnoj Gori i evo šta danas imamo, nezavisnu državu, tenzije i sukobe na ivici građanskog rata. Neko očigledno želi i u Vojvodini. Zahtevaćemo ostavku ministarke Čomić, ako istraje u ovoj svojoj nameri" - izjavio je predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

"Ministarka Čomić nastavlja tradiciju komunističke partije koja stvara veštačke nacije isključivo na štetu srpskog naroda. Tražimo od predsednice Vlade Srbije da se hitno izjasni po ovom pitanju. Očigledno je da Čomić i Čanak na ovaj način žele da se dodvore malobrojnim separatistima u Vojvodini i domognu cenzusa na narednim izborima " - izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.