Srbija da nastavi borbu za povlačenje priznanja tzv. Kosova

NADA
30. Avgust 2021.
Srbija da nastavi borbu za povlačenje priznanja tzv. Kosova

Koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 23 udruženja građana traži da Srbija nastavi sa diplomatsku borbu za povlačenje priznanja tzv.Kosova, tim pre što 4. septembra ističe naša obaveza iz Vašingtonskog sporazuma koja to zabranjuje.

 

- Iako kosovski Albanci nisu pokazali volju da poštuju bilo kakve dogovore, Srbija zbog Vašingtonskog sporazuma godinu dana nije sprovodila aktivnosti na povlačanjenju priznanja secesionističke tvorevine. S obzirom da za nekoliko dana ta obaveza i formalno ističe, pozivamo Ministarstvo inostranih poslova ali i sve druge državne organe, da već od 5. septembra nastave sa diplomatskom borbom za opoziv priznanja  tzv. Kosova od pojedinih država" - poručio je predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

 

-„Naša jedina obaveza u vezi Kosovs i Metohije je da poštujemo Ustav u kome jasno stoji da je ono sastavni deo Srbije i da na svaki način sprečimo priznanje secesije naše južne pokrajine. Zbog toga je izuzetno važan nastavak diplomatske aktivnosti da što manje zemalja u svetu prizna lažnu državu Kosovo, a i one koje su priznale da je povuku. To je apsolutni prioritet naše države, naročito nakon istivanja sporazuma iz Vašingtona“, izjavio je predsednik POKS Žika Gojković.