Ustoličenje na Cetinju je početak kraja politike Mila Đukanovića

NADA; FOTO: Objektiv
06. Septembar 2021.
Ustoličenje na Cetinju je početak kraja politike Mila Đukanovića

Koalicija NADA, koju čine POKS, DSS i 23 udruženja građana najoštrije osuđuje govor mržnje aktuelnog predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i njegovo konstantno pozivanje na pobunu i nasilje protiv svega što je srpsko. Istovremeno, NADA pozdravlja istrajnost vlasti u Crnoj Gori u zaštiti većine naroda u svojoj državi, kao i jedine priznate i autokefalne pravoslavne verske zajednice – Srpske pravoslavne crkve.

- Predsednik Crne Gore Milo Đukanović doživeo je ustoličenjem na Cetinju propast svoje antisrpske politike. Ono što sa svojim saradnicima već danima radi je udar na državu i crkvu, za svaku osudu i političku kaznu, jer će već sledeći izbori pokazati volju većinske Crne Gore i konačan kraj Đukanovićeve vladavine obeležene stalnim pokušajima da poništi srpsku istoriju, tradiciju i kulturu na vekovnom prostoru „Srpske Sparte“ – istakao je predsednik DSS dr Miloš Jovanović.

- Ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju je početak političkog kraja Mila Đukanovića i njegovog establišmenta. Udar na crkvu koji je započeo uvođenjem skandaloznog zakona o verskim zajednicama rezultovao je masovnim protestima koji su doveli do političkog poraza DPS, a aktuelni događaji, u kojima je aktuelna politička manjina pokušala da mržnjom i nasiljem pokrene nekakav državni udar, pokazali su ponovo snagu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i dali jasan signal Đukanoviću da je njegovo vreme prošlo – poručio je predsednik POKS Žika Gojković.