Negiranje državne zastave najava separatizma muslimana u Raškoj oblasti

07. Septembar 2021.
Negiranje državne zastave najava separatizma muslimana u Raškoj oblasti

Koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 23 udruženja građana najoštrije osuđuje negiranje državnih simbola Republike Srbije od strane pojedinih muslimanskih lidera u Raškoj oblasti.

"Negiranje državnih simbola Republike Srbije od strane lidera SDA, Sulejmana Ugljanina je otvoren akt secesionizma. Država ne sme olako da prihvati takvo delovanje, jer je to prvi korak ka separatizmu. Zakonom su jasno i nedvosmisleno određeni državni simboli zastava, grb i himna, tako da je izlišno nekog pozivati da poštuje zakon, a državu da kazni njegovo kršenje" - poručio je predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

"U interesima duboko podeljeni, ali jedinstveni u rušenju ustavno-pravnog poretka Srbije, to je politika lidera muslimanskih stranaka u Raškoj oblasti koje predvode Sulejman Ugljanin i Muamer Zukorlić. Na najnovije njihove provokacije nepriznavanja zastave Republike Srbije, država naročito treba da odgovori na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, 15. septembra, isticanjem srpskih državnih zastava u Raškoj oblasti", izjavio je predsednik POKS Žika Gojković.

 

NADA info    7.9.2021.