Isticanjem zastave obeležiti Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave

NADA
15. Septembar 2021.
Isticanjem zastave obeležiti Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave

Koalicija NADA (POKS, DSS i 23 udruženja građana) poziva sve građane bez obzira na stranačku pripadnost da na vidnom mestu istaknu srpsku zastavu, a povodom  današnjeg obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Povodom današnjeg praznika, kandidat koalicije NADA za predsednika Republike Srbije, dr Miloš Jovanović boravio je u Banjaluci gde je sa građanima i tamošnjim uticajnim Srbima razgovarao o očuvanju Republike Srpske i mogućnostima za još bliže odnose RS i Srbije.

"Sada kada više nismo deo nekakvih nesrećnih zajedničkih država i kada smo najzad svoji na svome, imamo dužnost da za vjek i vjekova raskrstimo sa nadnacionalnim ideoligijama poput jugoslovenstva, komunizma i danas evropejstva, i ponosno kažemo da je Srbija naša otadžbina. Zato apelujemo na srpsko jedinstvo oko najvažnijih nacionalnih ciljeva koje nam je potrebnije nego ikada i na simboličan način istaknimo svi danas srpsku zastavu", poručio je kandidat koalicije NADA za predsednika Srbije i predsednik DSS, dr Miloš Jovanović. 

 "Sa zastavom u rukama naši slavni preci su na današnji dan probili solunski front i  jurišali u osvajanje slobode, na čelu sa svojim kraljem. Setimo se danas, dok gledamo kako se srpska trobojka vijori, tih junaka, ali i naše obaveze da Srbiju čuvamo", izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.