NADA osuđuje skidanje srpskih tablica na Kosovu i Metohiji

NADA
20. Septembar 2021.
NADA osuđuje skidanje srpskih tablica na Kosovu i Metohiji

Koalicija NADA (POKS, DSS i 23 udruženja građana) najoštrije osuđuju odluku privremenih institucija u Prištini da na administrativnim prelazima skida srpske registarske oznake i zamenjuje ih tzv. kosovskim probnim tablicama, uz asistenciju paravojnih formacija ROSU.

"Država ne sme više pasivno da posmatra svakodnevne provokacije albanskih secesionista. Kao odgovor za ponižavanje Srba skidanjem srpskih registarskih tablica, tražimo kao kontra meru zabranu prelaska administrativnog prelaza za sve stanovnike južne srpske pokrajine sa ličnim kartama tzv. Republike Kosovo. Srbija u ovakvim situacijama mora pokazati više odlučnosti i dostojanstva, a dozvola prelaska administrativnog prelaza samo sa ličnom kartom Republike Srbije će pogoditi desetine hiljada kosovskih Albanaca koji ne priznaju našu državu, a imaju potrebu da putuju u zapadnu Evropu ili Srbiju" - izjavio je kandidat za predsednika Republike Srbije i predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

 "Jasno je da ovakvi potezi iz Prištine imaju dnevno - politički karakter uoči izbora koji će se održati na Kosovu. Ipak, svaka aktivnost koja bude ugrozila Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji zahteva žestok odgovor naših državnih organa, jer samo tako država pokazuje ozbiljnost, a građani jačaju veru da ima ko da ih štiti", izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.

NADA info     20.9.2021