Potreban sveobuhvatniji odgovor države na poteze kosovskih secesionista

NADA
22. Septembar 2021.
Potreban sveobuhvatniji odgovor države na poteze kosovskih secesionista

Koalicija NADA koju čine POKS, DSS i 23 udruženja građana uverena je da je potreban sveobuhvatniji i odlučniji odgovor države zbog upada jedinice ROSU na sever Kosova i Metohije zbog čega predlaže organizovanje sastanka svih relevantnih političkih aktera na kom bi se o tome razgovaralo. 

"Vreme je da se otvori rasprava o jednostranoj primeni Briselskog sporazuma. Albanski secesionisti su dobili njime brojne ustupke, a Srbi ništa za šta su se privremene institucije u Prištini obavezale. Sazrelo je vreme da se greška ispravi i krene putem oslanjanja isključivo na Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 SB UN" - izjavio je kandidat za predsednika Republike Srbije i predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

"Poslednji potezi kosovskih secesionista i odsustvo reakcije EUleksa i KFORa zahtevaju odlučan i jedinstven odgovor države Srbije i srpskog naroda. Srbija svojim pojačanim vojnim prisustvom uz administrativnu liniju pokazuje ozbiljnost i spremnost na akciju u slučaju ugrožene bezbednosti Srba sa Kosova i Metohije. U tom delu podržavamo odgovor naših državnih organa, jer samo tako država pokazuje ozbiljnost, a građani jačaju veru da ima ko da ih štiti", izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.