Покушај спуштања изборне листе „Двери-ДСС“ испод цензуса

27. април 2016.
Покушај спуштања изборне листе „Двери-ДСС“ испод цензуса

Српска напредна странка покушава да прекроји изборну вољу грађана и да коалицију „Двери-ДСС“ спусти испод цензуса како би освојила још посланичких места.

На конференцији за медије која је одржана у просторијама Демократске странке Србије, поручено је да се неће дозволити прекрајање изборне воље и да ће, уколико буде потребно, организовати протесте.

[embed]https://youtu.be/NVzTv9aH94U[/embed]

Председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић, рекла је да СНС покушава да обори листу коалиције „Двери-ДСС“, јер је како каже лидеру СНС мало 131 посланички мандат, па жели да елеминише опозицију и преузме још мандата. Она је додала да је у току делегитимисање листе „Двери-ДСС“, наводећи да се у медијима већ појављују натписи да наводно САД и ЕУ желе да угурају ДСС у парламент. „Неспорно смо прешли цензус и пласирали се у Скупштину“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

kzs-dveri-dss-3-27042016

Она тврди и да је било изборне крађе на Косову и Метохији и додаје да је тражен увид у бирачки списак на КиМ. Према подацима које она поседује, 2014. године на Косову је било 30 000 људи на том списку, а сада је 47 500.

Лидер Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић рекао је да су непребројани гласови два одсто бирачког тела „простор за манипулацију и измену воље бирача“. Он је додао такође да је жеља Српске напредне странке да се понови гласање, скандал.

[embed]https://youtu.be/WMvqko4H6WE[/embed]