Захтев за увид у изборне радње

03. мaj 2016.
Захтев за увид у изборне радње

Представници коалиције „Двери-ДСС“, покрета Доста је било, Демократске странке и изборне листе „Борис Тадић, Чедомир Јовановић- савез за бољу Србију“, предали су Републичкој изборној комисији два захтева која се односе на увид у изборне радње на дан одржавања избора.

У питању је захтев за остваривање права на електронски увид бирача у извод из бирачког списка након одржаних избора, као и захтев за достављање података, односно копија докумената о проценту излазности, њиховом уносу у веб апликацију за свако бирачко место и приликом сваког пресека, време потписа записника за свако бирачко место, као и друге изборне радње.

zahtv-za-uvid-rik-3-770

„Ми такође тражимо од представника Републичке изборне комисије, да нам дају јасне доказе о изборним радњама и одређеним неправилностима због којих је поништено гласање на одређеним бирачким местима. Јасно је да ће се и даље трудити из петиних жила да оповргну наш изборни резултат, као што су то радили и до сада“, изјавила је председница Демократске странке Србије, Санда Рашковић Ивић испред зграде РИК-а.

Захтеве су предали лидери коалиције „Двери-ДСС“, Бошко Обрадовић и Санда Рашковић Ивић, лидер покрета Доста је било, Саша Радуловић као и председник Демократске странке Бојан Пајтић..

zahtv-za-uvid-rik-2-770