Саопштење ДСС: Продаја имовине нова корупционашка афера

03. јaнуар 2017.
Саопштење ДСС: Продаја имовине нова корупционашка афера

Нова 2017. година грађанима је честитана новом корупционашком афером: продајом станова и пословног простора који су власништво државе Србије, а којима је до скора управљало озлоглашено друштво „Дипос“ доо, који слови за легло криминала и корупције.

Опробани мајстори извођења корупционашшких пословних подухвата цео поступак продаје су „упаковали“ у законску форму: оглас је објављен 26.12. у само једним, пажљиво одабраним мало читаним новинама, рок за полагање депозита за учешће у надметању је 6. јануар, а некретнине се продају у виђеном стању. Чињенице да остављени рок обухвата, због празника само осам радних дана, да је зато практично немогуће извршење увида у стање објеката које користе закупци, као и слање понуда поштом, да почетна купопродајна цена значајно доступа од стварне тржишне вредности оглашених непокретности… јасно указују да је цео „посао“ испланиран у циљу да  се благовремено обавештеним, договореним купцима појединих непокретности омогући значајна материјална корист.

Обустављање поступака због застарелости кривичних дела и тријумфални повратак у Србију раније осумњичених извршилаца – тајкуна, као и очигледно намештена продаја државне имовине за само неколико дана су развејали маглу лажних заклетви да „Србијом не владају тајкуни“ и о „нултој толеранцији криминала и корупције“.