Александар Поповић: Србија да уложи у иградњу фабрике трактора

31. јaнуар 2017.
Александар Поповић: Србија да уложи у иградњу фабрике трактора

Председнички кандидат Демократске странке Србије проф. др Александар Поповић је, приликом посете Краљеву, рекао да економска политика која се данас води Србију поставља у положај колоније, потпуне економске зависности и да је зато неопходно да се промени.

„Уместо политике штедње на терет грађана коју намеће ММФ, Србија мора да се окрене политици развоја домаће привреде.  Држава треба да снажно утиче на привредне токове и не треба да се либи ни директног инвестирања у обнову и изградњу индустријских капацитета“ истакао је Поповић и предложио изградњу фабрике трактора и друге пољопривредне механизације.

„Неопходна обнова механизације могућа је само ако држава обезбеди дугорочне кредите пољопривредницима за њихову куповину, са каматама не вишим од висине инфлације. Уз повећање поседа продајом државног пољопривредног земљишта домаћим пољопривредницима уз дуги рок отплате, а  забрану продаје странцима, тиме би се истовремено направио значајан помак у развоју индустрије и пољопривреде“, закључио је Поповић.