Градски одбор ДСС: У Лесковцу нема ни хлеба ни игара

03. фебруар 2017.
Градски одбор ДСС: У Лесковцу нема ни хлеба ни игара

Градски одбор ДСС упутио је отворено писмо грађанима Лесковца , у коме упозоравају да се ” пропадање лесковачког спорта неумитно наставља”.

ДСС наводи да је “пре одприлике годину дана, указао на алармантну ситуацију у фудбалу али се то сада односи на целокупну ситуацију у спорту”. “Локална самоуправа је прошле године донела програм развоја спорта од 2016. до 2018. године за град Лесковац, који је у суштини преписан од претходног развојног плана. У првој години није се ни почело са његовим остваривањем па зато питамо. – Где је то у ком спорту и ком клубу извршена концентрација квалитета и стручног рада? – Где су обезбеђени услови за систематско финансирање спортских талената и на који начин? – Шта је са постојећом и недостајућом спортском инфраструктуром? – Где се то усавршавају наши спортски стручњаци и колико су стручно и педагошки оспособљени за рад са децом? – Где је то омасовљење женског спорта?

Можемо постављати питања у недоглед, али нећемо добити адекватан одговор.

Истина је да спортски клубови не само да не сарађују него су као рогови у врећи. Они су плен неспособности и несавесног рада. Они су краве музаре које имају све мање млека, па редстављају чисту инпровизацију. Постојећа инфраструктура је срамна и у колико се нешто не предузме постаће и небезбедна. Да ли неко уопште зна професионално – педагошки профил људи који раде са децом у спорту и да ли неко о томе брине. Жена, девојака и девојчица, више нема ни у публици на спортским дешавањима а камо ли на спортским борилиштима. Публике је све мање и мање и она се своди све више на чланове породица и родбине спортских такмичара. Локална игралишта зврје празна.

У старој грчкој злочинци су кажњавани између осталог и забраном гледања старих олимпијских игара. У Лесковцу смо изгледа сви кажњени. Римски императори су владали под крилатицом "Хлеба и игара". У Лесковцу, нажалост не постоји ни једно ни друго, наводи се у саопштењу ДСС.