Француска министарка Лоазо опалила политички шамар еврофанатицима

25. фебруар 2019.

Француска министарка за европске послове Натали Лоазо је износећи, како је рекла „истину“, опалила политички шамар еврофанатицима који српске поразе и понижења правдају неопходношћу наставка путем евроинтеграција.

Истина коју је изрекла гласи да „садашње стање Европске уније не омогућава нова придруживања у задовољавајућим условима – како за саму ЕУ, тако и за нове државе које би јој се придружиле”. При томе је додала да је претходно неопходно реформисати ЕУ и извршити ревизију њеног функционисања и „да се не зна да ли ће ЕУ бити спремна“ за пријем Србије. Наравно, услов за пријем који, дакле, неће да се догоди остаје и даље потписивање тзв. свеобухватног споразума са Приштином, односно признање сецесије Косова.

Када се томе дода чињеница да се Европска унија налази у дубокој вишеслојној кризи која неминовно води њеном распаду, потпуно је јасно да је садашња политика којој је приоритет пријем Србије у ЕУ доживела пораз и да је неопходна њена темељна промена.

Услов за то је смена власти, али не оном која би водила исту политику као садашња, већ оном којој би приоритет били интереси Србије, њено унутрашње уређење и радикална промена политичког система.