Зауставите АНСУ!

ДСС
05. март 2019.
Зауставите АНСУ!

Као што је 1981 године Џавид Нимани, председник САП Косово, узвикнуо „зауставите Ројтерс“, да не би извештавао о демонстрацијама Албанаца на КиМ, тако је Александар Вучић захтевао да се из снимљеног интервјуа датог италијанској агенцији АНСА избаци реченица коју је изрекао у тренутку њему несвојствене искрености.

Та реченица, oбјављена, па избрисана гласи: „Не можемо признати Косово, а да ништа не добијемо са друге стране“. Њоме је често понављана фраза о неопходности постизања компромиса са Приштином престала да буде празна флоскула и добила своје право и једино значење: спреман сам да признам сецесију Косова.

Ову већ дуго познату жалосну истину је Александар Вучић први пут изрекао, очигледном непажњом.

Демократска странка Србије још једном упозорава председника Републике да изношење страним државницима и медијима своје личне спремности на велеиздају као става државе Србије собом носи огромну опасност за будућност српског друштва, као и да повлачи сваки вид одговорности. Зато га упозоравамо га да је дужан да се као председик Републике држи Устава Србије и резолуција Народне скупштине и да има у виду поуке историје о томе да се самовлашће често завршавало великом несрећом и за народ и за самог апсолутисту.

Самовољно признавање сецесије Косова супротно Уставу и вољи грађана Србије води таквој несрећи. 

Информативна служба ДСС             5.3.2019.