Милош Јовановић за Курир: Подржавамо протесте, али иду у лошем смеру

Курир
20. март 2019.
Милош Јовановић за Курир: Подржавамо протесте, али иду у лошем смеру

Лидер ДСС Милош Јовановић у интервјуу за Курир каже да подржава протесте и разуме незадовољство стањем у друштву. Он истиче да ДСС никада није добио одговор ни на једну сугестију од људи који делимично воде протесте и да није јасно ко их води.

- Хтели смо да се тачно зна ко организује протесте и да се јасно дефинише неколико конкретних захтева који се тичу изборних односа и медијских услова. Ништа од тога није урађено, све је разбарушено. Протести иду у лошем смеру, постоји велики ризик да се то мало пробуђене енергије потроши - каже Јовановић за Курир.

 

Шетате ли ви суботом?

- Био сам укупно двапут.

А чланови ДСС?

- По слободном нахођењу. Могу вам рећи да неки који су ишли не виде тачно исход који треба да се постигне.

Ко по вашем мишљењу највише кочи протесте?

- Нисам сигуран да је реч о кочењу, просто нису добро промишљени и мислим да ту има много бабица. Испоставило се да овај упад у РТС није био договорен, све је било преурањено. Не сме нешто тако да се ради недоговорено.

Како ви гледате на упад у РТС?

- Узрок је незадовољство и грађана и опозиције сликом на РТС. Мислим да сада није време за радикализацију, али мени је ту већи утисак та неорганизованост.

А на уношење моторне тестере?

- То је тотално непромишљено, то је будалаштина.

Хоћете ли се придружити протесту 13. априла?

- То ћемо тек видети с обзиром на развој околности. Позив на адресу ДСС да се прикључи протестима 13. априла који је упућен преко Фејсбука неозбиљан је. Неко вас позове на протест где су већ дефинисани захтеви, а да се нису ни консултовали у вези са захтевима. Ја, који бих највише волео да СНС оде са власти, нисам сигуран да је тај захтев легитиман јер је Александар Вучић изабран на изборима на којима смо сви учествовали. Дали смо му легитимитет.

На чему ДСС тренутно ради?

- ДСС спрема догађај за 24. март испред Председништва, откривамо споменик, скулптуру у Пионирском парку, то ће бити више један перформанс у вези са НАТО агресијом и политиком ове власти према Косову.