ДСС позива власт и струковна удружења на дијалог

ДСС
22. март 2019.
ДСС позива власт и струковна удружења на дијалог

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић позвао је данас грађане и струковне организације, УНС, НУНС, ЦЕСИД и ЦРТА, да "провере декларативно изражену спремност" председника Србије Александра Вучића за дијалог о извештавању Радио-телевизије Србије.

Јовановић је, на ванредној страначкој конференцији за новинаре у Београду, оценио да Вучић одбија да разговара са опозицијом, али да је "барем декларативно" изразио спремност за разговор са грађанима о јавном сервису.

Вучић је тиме, како сматра Јовановић, посредно признао дана медијској сцени у Србији постоји проблем.

Упитан о упаду демонстраната у РТС у суботу увече, Јовановић је рекао да неће доносити вредносни суд о том догађају док се не виде узроци.

"Не сме се заборавити узрок", предочио је Јовановић и констатовао да у програмима РТС нема опозиционих политичараи да се не може чути другачије мишљење о важним друштвеними политичким питањима, попут Косова, здравства, али и урбанистичких проблема.

Он је истакао да РТС није једини проблем и да би се у Србији могао отворити и дијалог о извештавању приватних телевизија које су добиле националну фреквенцију.

Члан Председништва Демократске странке Србије, проф. др Синиша Атлагић оценио је да Србија има солидне изборне законе, али да се они не примењују, као и да данас ситуација у медијима личи на 90-е.