Скандал у Паризу: опозвати амбасадора и разрешити директора Културног центра

ДСС
27. март 2019.
Скандал у Паризу: опозвати амбасадора и разрешити директора Културног центра

Демократска странка Србије захтева од министра спољних послова Ивице Дачића да хитно разреши дужности деректора Културног центра Србије у Паризу Радослава Павловића и покрене поступак опозива амбасадора Србије у Француској Наташе Марић, о којем одлучије председник Републике.

Одговорни за најновији скандал уклањања изложбе Историјског музеја Србије из галерије Културног центра, уприличене поводом двадесете годишњице НАТО агресије на Србију, не смеју да остану некажњени.

Амбасадорки Марић, после њеног издавања налога да се изложба и каталози изложбе уклоне „како не би било непријатно званичницима и официрима земаља НАТО“, није место не само на функцији амбасадора, већ ни на једном месту у Министарству спољних послова Србије.

Понижавање Србије понижавањем жртава бомбардовања, саучествовањем са НАТО у прикривању истине о злочинима које је извршио 1999. године срамно је и недостојно. Уколико остане без санкција – биће то показатељ да је то део званичне политике председника Републике и Владе Србије.