Скандал у Паризу не сме да буде гурнут под тепих: „уролајте“ одговорне

ДСС
01. април 2019.
Скандал у Паризу не сме да буде гурнут под тепих: „уролајте“ одговорне

Иако су познате све чињенице о уклањању изложбе постављене у Културном центру Србије у Паризу поводом двадесете годишњице НАТО агресије на Србију, ни недељу дана после овог скандалозног чина одговорни директор Центра Радослав Павловић није разрешен дужности, нити је покренут поступак опозива амбасадорке Наташе Марић. Сумња да ће цео случај бити стављен под тепих сасвим је оправдана.

Вербална осуда уклањања слика коју је упутило Министарство културе, ограничавајући се само на културни аспект догађаја и прање руку Министарства одбране, без икаквог става осуде, не значе ништа уколико изостане санкционисање одговорних.

Већ само доказано неистинита тврдња Радослава Павловића да је уклоњен само део, а не цела изложба, изјаве у којима се позивао на свој минули уметнички рад и детињасто правдање напоменама да против њега постоји завера, довољни су разлози да буде хитно смењен.

Понижење Србије и жртава НАТО агресије које су амбасадорка Марић и директор Културног центра Павловић, подстакнути бригом за ментално спокојство званица из земаља НАТО уприличили скандалозним цензурисањем изложбе, не сме да остане некажњено. Недостојни функција које обављају – морају да буду склоњени.

Како Радослав Павловић каже: уролани.