Министар Вулин и Весић штрајкују глађу против Владе Србије

ДСС
12. април 2019.
Министар Вулин и Весић штрајкују глађу против Владе Србије

Одлукама министра Вулина, заменика градоначелника Весића и осталих учесника политичког перформанса да започну штрајк глађу прилике у Србије попримају карактер трагикомедије.

Образложење те одлуке би било само смешно, да њоме високи државни функционери не тврде да Србија није правна држава и да њене институције не функционишу.

Јер изјава министра Александра Вулина да сем штрајка „не види други начин да се одупремо хулиганизму дела опозиције, која уништава имовину грађана“ значи управо јавно признање да органи задужени за одржавање јавног реда и мира не раде свој посао.

Утолико, Вулинов и Весићев штрајк глађу јесте протест против Министарства унутрашњих послова, односно Владе Србије, чији је Вулин члан.

Ако је заиста остварено нешто први пут у новијој историји Србије, онда је то чињеница да неки члан владе штрајкује глађу против сопствене владе и како сам каже тиме „жели да скрене пажњу међународној јавности на терор који фашисти спроводе у Србији“, а пред којим је држава немоћна да се одбрани.