Јовановић: Нема контакта са СзС, разговарао сам са Шапићем

Данас
22. април 2019.
Јовановић: Нема контакта са СзС, разговарао сам са Шапићем

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић изјавио је да је незадовољство грађана режимом у Србији "апсолутно оправдано", али и да се протестима требало прићи "неупоредиво одговорније" него што је урађено.Јовановић је у интервјуу за данашње издање листа Данас, оценио да се протест водио прилично неспретно, јер је све било "шаролико у сваком погледу и без јасне стратегије".

"Људи често праве паралелу са октобром 2000. али је она погрешна. Политички, па ако хоћете и економски и демографски су ствари неупоредиве и свака понаособ, а камоли све заједно, смањује шансе за успешну политичку акцију која би потекла са улице", навео је лидер ДСС-а.

На питање да ли постоји контакт ДСС са Савезом за Србију, Јовановић је одговорио да их нема више. "Покушавали смо да укажемо на неке ствари поводом протеста и званично и приватно и јавно али то очигледно није имало до кога да допре. Примили смо то к знању и идемо даље", додао је Јовановић.

Он је казао да се пре неколико дана срео са лидером СПАС-а Александром Шапићем, што је и Шапић потврдио. "Могу вам рећи да је разговор био више него освежавајући и да је заиста одударао од онога на шта сам иначе навикао у овом нашем политичком муљу", рекао је председник ДСС.

Кампању СНС-а "Будућност Србије", Јовановић је назвао "путујућим циркусом са киднапованом публиком".

"Заправо, све је то заједно мени деловало тужно и то је оно што мора да се мења. За почетак би променом изборног система и гласањем за човека по имену и презимену могли у великој мери да разбијемо монолитност политичких странака у Србији и самим тим сузбијемо партитократију и политички клијентелизам најгоре врсте јер се сада већ граничи са проституцијом – какав влада у Србији", рекао је Јовановић.