Насиље РОСУ у Штрпцу упозорава да је разграничење погубно за српски народ

ДСС
04. мaj 2019.
Насиље РОСУ у Штрпцу упозорава да је разграничење погубно за српски народ

Мештани Штрпца су бруталном силом специјалне јединице Косовске полицијске РОСУ спречени да блокадом пута бране своје право на живот, угрожено загађењем воде за пиће због градње мини ходроелектране.

Овај инцидент подсећа да би сваки споразум са албанским сецесионистима који подразумева директно или индиректно признавање независности Косова на целини или делу територије садашње покрајине српски народ оставио изложен прогону без икакве заштите и да би уследио његов егзодус са ових простора. На независном Косову не би било чак ни међународног присуства, које данас пружа макар минимални степен безбедности Срба на КиМ.

Зато би последње насиље РОСУ над мештанима Штрпца требало да свима онима који предлажу разграничење на Косову представља јасно упозорење да се залажу за решење које би имало катастрофалне последице по српски народ на КиМ.

Признавање независности Косова разграничењем, поделом или давањем сагласности за пријем у Уједињене нације без формалног признања, није само питање поштовања Устава Србије, већ и елементарне моралне одговорности према српском народу на Косову и Метохији.