Новосадска топлана да смањи рачуне

ДСС Нови Сад
07. мaj 2019.
Новосадска топлана да смањи рачуне

Градски одбор Демократске Странке Србије у Новом Саду захтева од руководства ЈКП „Новосадска топлана” да, ако не могу да обезбеде нормално грејање, врате новац који ревносно наплаћују од становника Новог Сада.

Овогодишње пролећно захлађење затекло је новосадске ложаче неспремне.  За разлику од других градова по Србији где се грејање наставља све док буде било потребе, из Новосадске топлане поручују да нису у стању да обезбеде грејање до следеће зиме. Након овакве изјаве поставља се питање да ли руководство које не зна да прочита дугорочну временску прогнозу треба да руководи оваквим осетљивим комуналним системом.

Претходних година ЈКП „Новосадска топлана” остваривало је „одличне финансијске резултате”, а све на рачун грађана Новог Сада који су најсавесније платише у земљи. Из џепа Новосађана се, такође, финансира и стално повећање ефикасности система новосадског грејања, а на руку  топлани су ишли и појефтињење гаса и благе претходне зиме.

Новосадски ДСС поручује да правило да, ако је три дана спољашња температура испод 12 степени целзијуса треба укључити грејање, изгледа у Новом Саду не важи. Грејање се папрено наплаћује паушално током целе године па Новосађани с правом очекују од топлане да обезбеди грејање када год има потребе. Уколико топлана није у стању да обезбеди грејање онда се морају смањити рачуни да би се  Новосађанима надокнадили трошкови догревања.