Срби у Црној Гори имају право на отпор, а српска власт обавезу да их заштити

ДСС
09. мaj 2019.
Срби у Црној Гори имају право на отпор, а српска власт обавезу да их заштити

Држава Србија не сме да остане нема поводом пресуде суда у Подгорици и изречених затворских казни групи српских држављана, међу којима су лидери српског народа у Црној Гори и опозиционог Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић.

Чланом 13. Устава Србије прописана је обавеза Републике Србије да ,,штити права и интересе својих држављана у иностранству“. Председник Републике и Влада не смеју да ћуте док се држављани Србије сурово прогоне.

Од стране криминалног србомрзачког Ђукановићевог режима монтирани процес „државни удар“, чије су жртве осуђени српски држављани, представља врхунац обрачуна са српским народом у Црној Гори.

Насилним уклањањем лидера Срба у Црној Гори и бораца против тиранског режима, монтенегрински конвертит Мило Ђукановић покушава да зада одлучујући ударац свим чуварима српства у Црној Гори.

Изражавајуђи пуну подршку свим осуђенима, Демократска странка Србије се нада да ће српски народ у Црној Гори да разуме да је политички монтираним процесом против њихових представника дара превршила меру и да ће наћи начин да се одупре прогону и смени мафијашку власт.