ДСС позвао власти да повуку на консултације амбасадора из Подгорице

10. мaj 2019.
ДСС позвао власти да повуку на консултације амбасадора из Подгорице

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић позвао је власт у Србији да повуче амбасадора у Црној Гори на консултације, због првостепене пресуде српским држављанима за имагинарни државни удар.

Он је на конференцији за новинаре испред амбасаде Црне Горе у Београдурекао да би Влада и председник Србије морали да реагују и да би први потез требало да буде повлачење амбасадора.

“Дајемо апсолутну и братску подршку оптуженима и осуђенима за имагинарни и фиктивни државни удар. Даћемо све од себе да се против такве неправде боримо”, казао је лидер ДСС-а.

Према његовим речима, у Црној Гори данас не постоји правни поредак, што је доказано јучерашњом пресудом.

“Црна Гора је највећа талачка криза у свету, цео српски народ је талац једног режима који је приватизовао ту земљу. Претворили смо се углинене голубове а ДСС се не мири с тим”, навео је Јовановић.

Он је упутио подршку лидерима Демократског фронта, Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу, који су осуђени на по 5 година затвора.

Председник Политичког савета ДСС Милош Ковић рекао је да се из овог случаја може извући историјска поука да се не може бесконачно понижавати српски народ.

“Живимо у времену неправде, али та ситуација ће се променити, јер семења и ситуација у Европи и свету. Србија мора да промени однос према режиму у Црној Гори, јер досадашња тактика невраћања на задате ударце није дала резултат”, закључио је Ковић.