Последњи тренутак за демографски опстанак српског народа

ДСС
23. мaj 2019.
Последњи тренутак за демографски опстанак српског народа

Србија се већ дуги низ година суочава са исељавањем становништва и негативним природним прираштајем, па је последњи тренутак да држава покрене механизме који би омогућили национални опстанак српског народа, оцењено је на трибини организације Тим за живот.

Народна посланица Демократске странке Србије Горица Гајић изнела је податак да процене кажу да је од 2000. године до данас земљу напустило између 450 и 650 хиљада људи, од чега је 75 одсто младих и високо образованих људи.

“Они желе јаке и здраве системе обазовања, што овде нису добили, они желе боље политичко стање него што је данас у Србији. Само на школовању младих који су отишли Србија је изгубила 1,2 милијарде евра”, додала је посланица ДСС-а.

Према њеним речима, 94 одсто младих који оду из Србије, оду неудати или неожењени.

“Власт мора да отвори дијалог о одласку људи из земље. ДСС је увек у свом програму истицала значај како очувања територијалног интегритета државе, тако и очувања породице. Демографски раст у Србији је једна од најважнијих тачака у програму странке”, закључила је Горица Гајић.

Председница организације Тим за живот Злата Ђерић истакла је да је припремљен Манифест националног опстанка, јер је последњи тренутак да се Срби сачувају на овим просторима.

“Наша деца не желе да буду део робовласничког система који се ствара у Србији. Први и једини задата свима треба да нам буде опстанак Србије”, навела је Ђерић.