Јовановић: Дијалог не може да се води ван оквира Устава Србије и Резолуције 1244

дсс
27. мaj 2019.
Јовановић: Дијалог не може да се води ван оквира Устава Србије и Резолуције 1244

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је данас да се Резолуција 1244 Савета безбедности УН односи на Србију као наследници Државне заједнице Србија и Црна Гора.

Он је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да председник Србије Александар Вучић на перфидан начин урушава ту Резолуцију говорећи да се она не односи на Србију већ на СРЈ. "То је лаж, јер се она директно односи директно на Србију, преко одредби Устсвне повеље Државне заједнице СЦГ, у чијем је пуном континуитету Србија", додао је Јовановић.

Он је казао да члан 60. каже да су у случају иступања Црне Горе из СЦГ, међународни документи а посебно Резолуција 1244 СБУН важила би у целости за државу Србију. "Зашто Вучић обмањује наш народ и државу", запитао се лидер ДСС. Он је поновио да ДСС неће учествовати на седници Скупштине Србије о Косову и Метохији и истакао да се дијалог не може водити, ни решење за Косово не може тражити ван оквира Устава и Резолуције 1244.

Он је оценио да председник Србије Александар Вучић нарушава Резолуцију Савета безбедности УН 1244 наводима да се она не односи на Србију.