Омладина ДСС против организације фестивала "Мирдита, добар дан"

ДСС
28. мaj 2019.
Омладина ДСС против организације фестивала "Мирдита, добар дан"

Омладина Демократске странке Србије одржала је вечерас перформанс испред Центра за културну деконтаминацију, против фестивала Мирдита, који ће сутра бити отворен.

Председник Омладине ДСС Здравко Веселинов рекао је да се тражи забрана Инцијативе младих за људска права, која учествује у организацији сутрашњег фестивала, јер, како је казао они желе да Косово представе као независну земљу.

„Сматрамо да је фестивал провокација. Ми смо овде поставили пано на коме се види како се Албанци на КиМ односе према култури и према свему што је српско“, навео је Веселинов.

На паноу који су држали омладинци ДСС окачене су фотографије разрушене цркве Светог Ђорђа у Призрену, аутобуса Ниш експреса који су дигли у ваздух албански екстремисти, „Жуте куће“ као централног места трговине органима и друге.

„Ми, као и прошле године, овај наш перформанс одржавамо дан раније, јер не желимо да будемо у причи са екстремистичким групама које желе да насилно прекину тај фестивал, јер ДСС никада није користио такве методе“, додао је председник Омладине ДСС-а.

Он је упоредио одржавање фестивала Мирдита са идејом да „Ал Каида има свој перформанс у Њујорку или неки следбеник доктора Менгелеа који приказује своје инструменте у Израелу“.

„Тражимо да се забрани рад организације Иницијатива младих за људска права, јер делује противуставно. Они Косово представљају као независну државу а Устав из 2006. каже да су КиМ неотуђиви део Републике Србије“, закључио је Веселинов.

Он је додао и да ДСС-у није проблем да се успостави нека сарадња између Срба и Албанаца и да странка јесте за дијалог, али да не жели да допусти вануставно деловање.

Скуп испред ЦЗКД-а прошао је без инцидената.

/files/Image/2019/05/thumbnail_IMG_20190528_175011.jpg

/files/Image/2019/05/thumbnail_IMG_20190528_181030.jpg

/files/Image/2019/05/thumbnail_IMG_20190528_181656.jpg