Јовановић: Околности у свету данас боље за Србију

ДСС
11. јун 2019.
Јовановић: Околности у свету данас боље за Србију

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је вечерас да од распада Југославије "никада нису биле повољније међународне околности" за Србију, и да данас САД не могу да раде шта желе. "Прошло је време када је Америка могла да бомбардује где хоће и да ради шта хоће и Сирија је пример за то. Они су сила у релативном опадању, то јест други расту", рекао је лидер ДСС на трибини у општини Нови Београд о Косову и Метохији.

Јовановић се успротивио идеји разграничења коју предлаже председник Србије Александар Вучић, оценивши да СНС данас води политику ЛДП-а. Ипак, он је изразио уверење да би грађани на референдуму то одбили."Идеја разграничења је противуставна и то је предаја КиМ. Тиме би сутра било отворено питање Велике Албаније, а прекосутра Рашке и Војводине", оценио је председник ДСС-а.

"Био сам у Сјеници, Новом Пазару. Сада говоре о аутономији за почетак.. Ја имам два сина, и наравно да не желим да ратују једног дана, и због тога се противим идеји разграничења ", казао је Јовановић.

Према његовим речима, ако се покрене питање Велике Албаније, Србија треба да покрене питање уједињења са Републиком Српском.

Јовановић је похвалио министра спољних послова Ивицу Дачића због повлачења признања сецесије Косова, додуше уз оцену да то ради из тактичких а ДСС би то радио из стратешких разлога."Морамо да се изборимо да не будемо прва генерација Срба која ће издати Косово", закључио је председник ДСС-а.

Председник Политичког савета ДСС-а Милош Ковић рекао је да се у Србији "квази елита политичка и медијска залаже за поделу КиМ".

"Да ли неко може да мисли да када бисмо дали Косово да ће то бити крај захтева", упитао је Ковић.

/files/Image/2019/06/D8uHHXjWsAE-uIZ.jpg

/files/Image/2019/06/D8uHHKYX4AAqSrV.jpg

/files/Image/2019/06/D8uHGJ1XYAMz6SU.jpg