Милош Јовановић: Понашање Мила Ђукановића заслужује радикалан одговор Србије

ДСС
24. јун 2019.
Милош Јовановић: Понашање Мила Ђукановића заслужује радикалан одговор Србије

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да однос режима Мила Ђукановића према Србији, од признања сецесије Косова и Метохије, до најаве одузимања цркава и манастира Српске православне цркве, заслужује радикалан одговор српске државе.

Јовановић је у интервјуу за лист Данас рекао да тренутни односи Србије и Црне Горе нису добри, истакавши да Мило Ђукановић и, како је рекао, криминални режим у тој земљи, идентитет граде на антисрпству.

„Признање сецесије Косова и Метохије, монтирани судски процеси српским лидерима Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу као и неколицини српских држављана, стварање некаквог посебног црногорског језика и потирање српског, најава стварања и некакве црногорске православне цркве уз одузимање цркава и манастира од СПЦ – заиста је превише“, нагласио је председник ДСС-а.

Он је закључио да сматра да такав однос Ђукановића заслужује радикалан одговор српске државе.

“Чини ми се да такав наступ једног самодршца који влада безмало 30 година сада већ заслужује радикалан одговор српске државе. Доста је било играрија”, додао је председник ДСС-а.

Говорећи о политичкој сцени Србије, Јовановић је казао да одржава редовни контакт са лидером СПАС-а Александром Шапићем.

Он је рекао да се ДСС спрема за изборе, да обилази терен и јача одборе и да странка од септембра улази у кампању пуном паром.

Поводом могуће сарадње са Шапићевим СПАС-ом, председник ДСС је казао да је „важно упознати се на личном и људском нивоу и видети да ли уопште може да се функционише“.

На питање да ли је на помолу формирање изборног савеза десних снага, где би поред ДСС и СПАС могла да буде и Здрава Србија Милана Стаматовића, Јовановић је одговорио да „за сада напросто никаква коалиција не постоји“.

„Али исто тако, чини ми се да сви на политичкој сцени Србије схватају да неки видови укрупњавања, у оваквој медијској и политичкој ситуацији, имају смисла“, навео је лидер ДСС-а.