Бескрајна реконструкција трга Зорана Ђинђића у Зрењанину

ДСС Зрењанин
27. јун 2019.
Бескрајна реконструкција трга Зорана Ђинђића у Зрењанину

Уговор за реконструкцију Трга Зорана Ђинђића склопљен је 2. новембра сa лозничком фирмом „Бексатон“, која се обавезала да поверене радове заврши за највише 60 радних дана. За реконструкцију Трга, како је известио заменик градоначелника Саша Сантовац, Град је наменио преко 53,5 милиона динара („Зрењанин“, 8. 11. 2018.)

Укоро ће се навршити 8 месеци од почетка радова, а Трг још није реконструисан!

Ово је постала препознатљива карактеристика за јавне набавке у режији власти. Нарочито у последњих 7 година. Оне су прескупе, предуго трају, грађани се малтретирају, а врло често, после великог пробијања рокова, следи санација изведених радова.

Како то да један врло уносан посао, у којем извођач за непуна три месеца треба да приходује преко 50 милиона, не може да га уради ни за 8 месеци?

Постоји озбиљна сумња да је дошло до сукоба међу директним и индиректним учесницима у овом послу. Неко је очигледно незадовољан расподелом новца.

Градска власт је дужна да грађанима да детаљно и сувисло образложење за ову рекордно дугу и прескупу реконструкцију и осмомесечно малтретирање пешака у најпрометнијем делу града.