За стање на северу КиМ одговорни Приштина и неодговорна српска политика

ДСС
30. јун 2019.
За стање на северу КиМ одговорни Приштина и неодговорна српска политика

Тренутно стање снабдевености становништва и стања безбедности на северу Косова и Метохије последица су неодговорне косовске политике српских власти ДС и СНС од 2008. године и бахатости приштинске власти. Мафијашка приштинска власт има подршку САД и ЕУ да на сваки начин, укључујући насиље и антицивилизацијско увођење такси на робу из Србије, користи и злоупотребљава широки простор снажења државности самопроглашеног Косова, отворен погрешном политиком Србије током претходне деценије.

Отуда је бесмислено вајкање директора владине Канцеларије за КиМ Марка Ђурића да је власт у Приштини створила "немогућу атмосферу" у којој се "хапси, па чак и пуца на људе" који организују снабдевање севера Косова основним животним намирницама.

Подсећамо Марка Ђурића да је Споразум о интегрисаном управљању прелазима између КиМ и централне Србије потписан 2011. , потврђен и спроведен 2012. године од страна Владе СНС и СПС и да су то једини легални прелази за све врсте роба из централне Србије на КиМ. Такође подсећамо Ђурића да је по Бриселским споразумом из 2013. године сва полиција на северу Косова интегрисана у оквир јединствене Косовске полиције која делује по законима тзв. Косова. Сада та полиција Косова, брутално и примењујући прекомерну силу, користи овлашћења коју јој је српска Влада доделила.

Данас српски народ на КиМ трпи последице неодговорне политике. Уместо јалових јадиковки потребно је да се Влада Србије суочи са сопственом одговорношћу, извуче поуке и из темеља промени политику решавања питања Косова и Метохије.