Празнословље и неистине председнице Владе

ДСС
01. јул 2019.
Празнословље и неистине председнице Владе

Својим излагањем поводом две године рада Владе Ана Брнабић је потврдила да не разуме да се успешност сваке власти може мерити само на основу резултата које је постигла на плану подизања стандарда грађана и квалитета живота, очувања националних и државних интереса и снажења демократских и институција правне државе. Све друго су празне приче, а тим празним причама је њено обраћање обиловало.

Увредљива је тврдња председнице Владе, без обзира да ли је дрска или незналачка, да је значајно поправљен стандард грађана, коју је аргументовала подацима о номиналном расту пензија и зарада. Раст стандарда се не мери растом номиналних зарада, већ се исказује, поред осталог, али првенствено растом куповне моћи становништва и смањеном стопом сиромаштва у држави.

Поред ове, Ана Брнабић је изрекла још једну несхватљиву бесмислицу тврдњом да на раст стандарда пресудно утиче прилив директних страних инвестиција.

Када се свему овоме дода и да је само дан раније изнела невероватну неистину да је од 2012. године отворено 700 хиљада нових радних места, може да се без икаквих резерви закључи да је потпуно некомпетентна за вршење функције председнице Владе. По званичној статистици запослених је 2012. године било 1.870.000, а 2019. - 2.074.000.

Тврдња да су у области владавине права „постигнути велики резултати“ у потпуној је супротности са реалношћу, али је то председница Владе изрекла са лакоћом особе која се ничега не стиди.