Кеј и даље чека адекватно управљање

ДСС Нови Сад
04. јул 2019.
Кеј и даље чека адекватно управљање

Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду апелује на градску власт да обезбеди спровођење Одлуке о управљању Кејом у Граду Новом Саду.

Потпуно је неприхватљиво да се непосредна околина споменика жртвама рације и околне површине и улази зграда користе као тоалети и засипају огромним количинама смећа. Проблем кулминира сваке године у периоду од маја до октобра када се у вечерњим и ноћним сатима на простору платоа код споменика жртвама рације окупља више хиљада младих. После окупљања остаје огромна количина смећа која се не одлаже на прописан начин.

Број иностраних и домаћих туриста који посећују Нови Сад је у сталном порасту и непотребно и недопустиво је да туристи носе кући овакву слику Новог Сада, а још је горе да околни становници живе са њом. Сваког јутра радницима ЈКП „Чистоћа” треба више сати да кеј доведу у пристојно стање, односно да се поново прикаже најлепша визура и најпрепознатљивија слика Новог Сада са Петроварадинском тврђавом. Пре две године новосадски ДСС је упутио сличан апел градској власти и од тада је број санитарних чворова повећан са два на четири, а постављен је и одређени број контејнера, међутим, више је него очигледно да то није довољно и да је неопходно трајно и адекватно решити овај проблем.

Сматрамо да Нови Сад, као будућа престоница европске културе, домаћин музичког фестивала „Егзит”, омладинска престоница и, поврх свега, Српска Атина, не заслужује овакав немар, те да је неопходно да комуналне службе и инспекција адекватно спроводе градску Одлуку о управљању Кејом.

у Новом Саду, 3. јул 2019. године

Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду